דף הבית » טיפים ומאמרים » רפואה טבעית-פירות
 

רפואה טבעית-פירות

 

תפוח מטפל ב: קלקול קיבה, סוכר נמוך, בחילות בוקר, דלקת מעיים. מאפיין – צונן, מתוק, חמוץ, מפיק נוזלים, מלחלח הריאות, מזרז עיכול, סותר רעל. הערות: לאכול 2 תפוחים מקולפים פעמיים ביום למשך 3 ימים לסוכר נמוך בדם. בננה מטפל ב: עצירות, לחץ דם גבוה, אלכוהוליזם, טחורים. מאפיין – קרה, מתוקה, מלחלחת את המעיים, סותרת רעלים. הערות: בניסוי שנערך נראה שבננה לא בשלה טובה לטיפול במניעת כיבי קיבה. דובדבן מטפל ב: הירדמות הרגליים והידיים, שיתוק, לומבגו, שיגרון, מכת קור. מאפיין – חמים, מתוק.הערות: לא מומלץ לאדם עם חום פנימי, לכן טוב לשיגרון קר. גרעיני דובדבן מטפל ב: חצבת, שעורה בעין, צלקות. מאפיין – נייטרלים, מרירים וחריפים, מעודדים את החצבת,סותרת רעלים. הערות: לצלקות יש להרתיח את הגרעינים במים ושוטפים את האזור הצלקתי. קוקוס מטפל ב: בצקות, הקאות, עצירות, הזדקנות מוקדמת, תולעים ומחלת הדופיות. מאפיין – הנוזל והקליפה חמים, נייטרלי ומעכב-קליפה, מתוק מעט וארומטי-נוזל, מתוק - בשר הקוקוס, הנוזל והבשר מפיקים נוזלים, מעודדים השתנה ונגד תולעים במעיים, הקליפה מקלה על גירויים. הערות: לאכול שתי חתיכות מסוכרות כדי למנוע אצל קשישים הזדקנות מוקדמת. תאנה מטפל ב: כאב גרון, שלשול, עצירות, טחורים, דיזינטריה, דלקת מעיים.מאפיין – נייטרלית, מתוקה, סותרת רעל, מחזקת בטן, משפיע על המעי הגס והטחול.הערות: עלה התאנה הוא נייטרלי ומתוק וחריף מעט, לכן יכול לרפא טחורים, כאבי לב ונפיחות. שורש התאנה מטפל ב: טחורים, שחפת של בלוטת הלימפה, כאבי עצמות ושרירים. הערות: להכין מהשורשים תה כדי לרפא גירוי בגרון. ענבים מטפל ב: שיעול, הזעת לילה, קשיים במתן שתן, בצקות, מחסור באנרגיה ודם. מאפיין – נייטרלי, מתוק חמוץ, מחזק עצמות, מעודד השתנה, מחזק דם ואנרגיה, משפיע על הריאות, הטחול והכליות. הערות: אכילה מרובה של ענבים עלולה להביא לירידה בתיאבון. עלה גויאבה מטפל ב: אקזמות, דימום מפציעות, דיזינטריה, שלשול. מאפיין – נייטרלי, מתוק, מעכב. הערות: מורחים את המיץ בפצעים כדי לעצור דימום. אשכוליות. מטפל ב: ריח רע מהפה משתיית אלכוהול, חוסר תיאבון בזמן הריון, קלקול קיבה.מאפיין – קרה, מתוקה וחמוצה. הערות: לשכרות יש לאכול לאט אשכולית קטנה. קליפת אשכולית מטפל ב: הפרשת ליחה, שיעול, שכרות, גודש בחזה מאפיין – חמימה, חריפה, מתוקה מרירה, מניעה מטה, משפיע על שלפוחית השתן, כליות וטחול. הערות: לנפיחות בבטן וכאבי בטן ושלשול עקב קלקול קיבה אצל ילדים שותים כמרק קליפות מיובשות (כ- 3 גרם). גויאבה מטפל ב: סוכרת, טחורים, שלשול. מאפיין – חמימה, מתוקה, מעכבת ומכווצת, עוצרת שלשול ודימום. הערות: לרחוץ בנוזלי הפרי באזורים נגועים פעמיים ביום – טחורים, דימום, אקזמה, גירודים ופריחה מחום. פרי האטד מטפל ב: נפיחות בבטן, הפרשת ליחה, כאב צוואר אחרי לידה, לומבגו, קלקול קיבה מבשר, הפרשת דם מפי הטבעת, בקע. מאפיין – חמים מעט, מתוק וחמוץ, מזרז עיכול, מתקו קרישת דם, משמיד תולעים, משפיע על הטחול הקיבה והכבד. הערות: אינו מומלץ לאנשי הסובלים מעצירות בגלל חום פנימי או לחומציות יתר בקיבה. פרי זה יכול לעכל שומן ובכך למנוע את חדירתו לדם. יש ביכולתו של פרי זה לרכך חומרים קשים, לכן בסין משתמשים בו לבישול. לימון מטפל ב: קלקול קיבה, סוכרת, דלקת הגרון, שיעול עם ליחה. מאפיין – חמוץ מאד, מפיק נוזלים, שומר על העובר בתנועותיו הראשונות, טוב לנשים הרות. הערות: לא מומלץ לדלקת קיבה או כיבים במעיים וחומציות יתר בקיבה. הגרגרים טובים להקלה בכאב. מנגומטפל ב: דימום בחניכיים, קלקול קיבה, שיעול. מאפיין – קריר, מתוק וחמוץ, מרווה צימאון, מחזק בטן, נוגד הקאות, מעודד השתנה. הערות: אכילת מנגו אחרי ארוחה מלאה תגרום להתנפחות הבטן. זית מטפל ב: שלשול, אלכוהוליזם, שיעול דמי, גרון כואב מאפיין – נייטרלי, חמוץ מתוק, מעכב, משפיע על הבטן וההראות. הערות: לטיפול בדיזינטריה – מרתיחים זיתים טריים עם הגרעינים בכוס מים על אש קטנה מאד למשך 2-3 שעות, מסננים ושותים חצי עד כפית 3-4 פעמים עד שהמעיים נרגעות. כל מחזור טיפול יערך 5 ימים. קלמנטינה מטפל ב: הקאות, שיהוק, גודש בחזה. מאפיין – קרירה, חמוצה מתוקה, מניעה אנרגיה, מחזקת טחול, מרפאה שיעול, משפיעה על הכליות, קיבה וריאות.הערות: קלמנטינה טרייה טובה לשיעול מהצטננות.. אינה טובה לשיעול יבש או דמי. מנדרינה מטפל ב: קושי בהשתנה, שכרות, צמאון, ריאה מורחבת.מאפיין – צוננת, מתוקה וחמוצה, מזרזת השתנה, מלחלחת ריאות, מקלה על שיעול, מיבשת ליחה.הערות: אפשר לייבש את הגרעינים ולהשתמש בהם כתרופות למחלות אלה. קליפת מנדרינה יבשה מטפל ב: חוסר תיאבון, נפיחות בבטן, שיעול עם ליחה, הרעלה מדגים וסרטנים,גודש בחזה, הקאות, שיהוקים. מאפיין - חמימה, חריפה ומרירה, מניעה מטה, מזרזת אנרגיה, משחררת נוזלים, מיבשת ליחה, משפיע על הריאות והטחול. הערות: טובה לדלקות בשד אם מתחילים תוך יום יומיים מתחילת הדלקת- מרתיחים 40 גר' קליפות עם 7 גר' ליקריץ במים. (מרתיחים פעמיים). שותים את הכמות פעמיים, כל פעם חצי מהכמות. קומקווט מטפל ב: קלקול קיבה, שיעול, חוסר תיאבון, בקע, גודש בחזה, שעלת, כאבי בטן.מאפיין – חמים, חריף, מתוק וחמוץ, מייבש ליחה, מניע אנרגיה. הערות: לעידוד תיאבון בשעת הצטננות או מחלת ים לועסים 30 גר' פרי זה עם סוכר כמו מסטיק. פאפאיה מטפל ב: דיזינטריה, קושי במעיים, שגרון, כאבי בטן.מאפיין – נייטרלי, מתוק, מזרז עיכול, נגד תולעים במעיים.הערות: ההסבר ליכולת פרי זה להרגיע כאבי שגרון מוסברת בכך שלפאפאיה יש השפעה משתקת על מע' העצבים המרכזית

 הייעוץ והטיפול אינו במקום ייעוץ וטיפול ברפואה קונבנציונלית

גרסה להדפסה גרסה להדפסה       שליחה לחבר שליחה לחבר